دانشجو رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور که قبلا اعلام کرده بود ، انتشار لیست تفکیکی صندوقهای رای خلاف قانون است و عملی غیرقانوی بوده و وزارت کشور به انتشار آن تن نمی دهد بالاخره پس از نه روز از گذشت انتخابات ،البته بصورت ناقص اقدام به انتشار لیستی از آراءتفکیکی برخی حوزه ها نمود.
به گزارش خبرنگار "تابناک"، دانشجو که باردیگردر برنامه 45 دقیقه شبکه خبر حاضر شده بود بنظر می رسید که اینبار سعی دارد حداقل بعنوان رئیس ستاد انتخابات کشور - که بایستی ملجا و حامی آرا همه کاندیدا ها باشد - با شبه زدایی و شفافیت کامل و تشریح و تبیین وضعیت انتخاباتی ضمن آرام کردن شرایط موجود، فضایی ایجاد نماید تا شکایات کاندیداها را بی ربطی با قوانین و مقررات کشور ادعاهای آنان را کاملا بی اساس و صد در صد غیره موجهه جلوه دهد.
وی که به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت كشوربرای پاسخ به برخي شبهات در خصوص فرآيند برگزاري دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در این برنامه حاضر شده بود در خصوص مشاركت بالاي 95 تا 100درصد در برخي از حوزه های انتخابیه گفت: در دورههاي متعدد برگزاري انتخابات رياست جمهوري شاهد مشاركت بيش از صددرصد در مناطق مختلف كشورمان بوديم و اين تنها محدود به اين دوره از انتخابات نميشود بطوري كه در دوره ششم مجلس شوراي اسلامي كه مشاركت حدود 54 درصد بود در 64 حوزه شاهد آراي بالاتر از 95 تا صددرصد بوديم و اين موضوع در انتخابات مجلس هشتم كه ميزان مشاركت معادل 55 درصد بود نيز در 49 حوزه حاصل شد ، اين ميزان در انتخابات رياست جمهوري نهم كه مشاركت معادل 62 درصد بود نيز در 42 حوزه رقم خورد ،بنابراین در اين دوره از انتخابات که با مشاركتي حدود 85 درصد - يعني بيش از 22 درصد نسبت به انتخابات گذشته - وجود مشاركت بالاي 95 تا صددرصد در 40 حوزه انتخابیه به نسبت دوره های قبل امری عادی است.
رئيس ستاد انتخابات كشور اما درخصوص علت وقوع اين پدیده گفت: برخي استان ها و شهرستان ها در فصل بهار و تابستان مسافرپذير هستند. و از همين روست كه برخي از شهرستان هاي استان مازندران كه معمولاً پنج شنبه و جمعه مسافراني از اقصي نقاط كشور دارد مشاركت بالاي 100 درصد را داشته باشند.
هرچند کامران دانشجو تا پیش از روی کار آمدن دولت نهم تجربه چندانی در امر برگزاری انتخابات نداشت اما انتظار می رفت پس از انتصابش به عنوان استاندار تهران و به دنبال آن معاون سیاسی وزیر کشور ،این موضوع اجتماعی- روانی انتخابات را در این مدت تجربه کرده و به این نتیجه رسیده باشند که بین انتخابات شوراها ، مجلس و ریاست جمهوری تفاوت های بسیاری وجود دارد.
اما فارغ از این موضوع در مورد این ادعای وی که فقط در 40 حوزه مشارکت بالای 95 تا صد در صدی داشته اند و دلیل آنرا مسافرپذیری برخی از استانها و شهرستانها در فصل بهار! ذکر کرده و شهرستانهای استان مازندران !!!! که معمولا در پنج شنبه و جمعه مسافرینی از اقصی نقاط کشور دارد را بعنوان شاهدی برای مدعای خود بیان کرد ه اند ،بیان نکات زیر برای روشن شدن ادعای وی ضروری است؛ نخست در مورد تعداد حوزه ها که ایشان رقم 40 را برای مشارکت آنها ذکر کرده اند آخرین آمار که توسط خود وزارت کشور انتشار یافته است رقم 125 حوزه را نشان می دهد که بین 95 تا 140 درصد مشارکت داشته اند.
و در این بین استان یزد با داشتن پنج حوزه رای گیری با آراء بالاتر از 100 درصد و وجود حوزه "تفت" با میزان مشارکت 141 درصد ، رکوردار میزان آراء اخذ شده در بین حوزه های رای گیری کل کشورمحسوب می گردد.
آقای دانشجو مدعی شده اند که بدلیل فصل بهار و مسافرت پنج شنبه و جمعه میزان مشارکت در بعضی از حوزه ها افزایش داشته است و استان مازندران را به طور مشخص نام برده اند ، اما برای اطلاع رئیس ستاد انتخابات کشور بایستی گفت که خراسان جنوبی و شمالی و رضوی با همان پراکندگی جمعیتی 23 حوزه آن مشارکت بالای 95 درصد داشته اند در صورتیکه استان مازندران فقط ده حوزه رای گیری با مشارکت 95 درصدی دارد که در این زمینه با حوزه کویری کرمان که همگان وضعیت آب و هوایی این استان را در این فصل میدانند با داشتن مشارکت بالای 95 درصد در 9 حوزه رای گیری با استان مازنداران که مصداق گفته ایشان است برابری می کند.
بنابر این پراکندگی 125 حوزه انتخاباتی که مشارکت در آن بین 95 درصد تا 141 درصد است در سرتاسر ایران به نسبت تقسیم شده است و جالب اینجاست حوزه ای مانند شهر اردبیل که که اکنون در بین شهرهای ایران بهترین آب و هوا را داشته و مناسبترین مکان برای مسافرت است فقط در یک حوزه دارای مشارکت 97 درصدی بوده است.
ارائه صحیح کلیه اطلاعات به مردم خصوصا تعداد آراء آنها، شاید در انتخابات گذشته که حساسیت در جامعه وجود نداشته است توجیح پذیر باشد اما چگونه می توان در این برهه حساس و دقت افکار عمومی با بیان این مطلب که در دوره های گذشته این موضوع انجام نشده است توجیهات غیرمنطقی انجام داد! اکنون بایستی افکار عمومی که این موضوع را زیر ذره بین برده اند اقناع نمود و این عمل فقط با دادن اطلاعات صحیح و جزیی مرتفع می گردد و این رسالتی است که ستاد انتخابات کشور بایستی عهده دار گردیده و بنحو احسن انجام دهد.
دوشنبه، تیر ۰۱، ۱۳۸۸
علت مشاركت بالاي 100 درصد برخی حوزههای رایگیری!
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر